HTML

Kurucz Imre

piackutatási és marketing tanácsadó, az NRC kutatási igazgatója

Mobilkörkép - Infografika az NRC-től

2011.04.04. 15:15 kurucz

Az intelligenciában az az érdekes, hogy bár nem nagyon tudjuk megmagyarázni, mit is értünk alatta, mégis meglehetősen egységesen ítéljük meg. Ha például egy közösség tagjait megkérjük, hogy értékeljék társaikat, ki mennyire intelligens, az értékelésekben nagyfokú egyetértést tapasztalunk majd, a kérdésre azonban, hogy mi alapján ítéltek valakit intelligensnek, már nagyon különböző – vagy épp semmitmondó – válaszokat kapunk.

Az egységes megítélés miatt lehet mérni olyan jól az intelligenciát, ellentétben mondjuk a kreativitással, amelynél épp fordított a helyzet: az emberek többnyire ugyanazon jellemzők alapján ítélik meg, az eredmények mégis hatalmas szórást mutatnak.
A mobiltelefonok intelligenciájával kicsit hasonló a helyzet, mint az emberekével. A többség ismeri az okostelefon fogalmát, sőt a paraméterek ismeretében akár el is tudja dönteni, hogy egy adott készülék ebbe a kategóriába sorolható-e vagy sem, ám az okostelefon definícióját illetően már igen nagy a bizonytalanság és az egyet nem értés.
Pedig az okostelefonok egyre inkább kezdenek mindennapjaink részévé válni. Az NRC legfrissebb adatai szerint a 18-49 éves lakosság 18 százaléka rendelkezik ilyen készülékkel, további 10 százalék pedig valószínűnek tartja, hogy három hónapon belül vásárol okostelefont.
És hogy milyen funkciókat várnak el a magyarok egy mobiltelefontól, vagy melyik a legelterjedtebb operációs rendszer? Az alábbi infografika – amelyet Tihanyi Anikó, az NRC kutatási igazgatója és a telekommunikációs kutatások szakértője készített – egyfajta aktuális mobilkörképként összefoglalja a kutatás legérdekesebb eredményeit. Böngésszétek és terjesszétek. Ha pedig további vagy részletesebb adatokra van szükségetek, keressetek minket.

Nagyobb mérethez klikk a képre!
 

 

 

 

 

 

 

 

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onlime.blog.hu/api/trackback/id/tr652798600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása